Raapstelen -ook wel bladmoes, snijmoes of snijkool genoemd- zijn eigenlijk het jonge groen van verschillende koolsoorten zoals meirapen, koolrapen, Chinese kool. Doordat je ze dicht op elkaar zaait, ontwikkelen ze geen knollen maar alleen blad. Het is een snelgroeiende voorjaarsgroente. Raapstelen houden van vochtige grond en groeien zowel in de halfschaduw als in de volle […]
Moestuin
Druif – vroege van der laan
Druif – vroege van der laan Bijzonderheden van Druif – vroege van der laan Standplaats: Zon Plantenlaag: Klimplanten
Selderij gewone snij
Bijzonderheden van
Blauwe Bes
De Amerikaanse blauwe bes, ook wel bekend als trosbosbes komt van orignie uit het noordoosten van de Verenigde Staten. Hij heeft vochtige zure grond nodig (PH 4-5) en staat het liefst in de zon maar tolereert ook halfschaduw. De struik kan tot 1.5 meter hoog groeien. De Amerikaanse blauwe bes bloeit in trossen met een […]
Artisjok
Artisjok is een prachtige plant met grijze bladeren en blauwpaarse bloemen. De bloemknoppen zojn eetbaar en hij kan tot anderhalve meter hoog worden. De artisjok is niet helemaal winterhard. Zorg voor een groot plantgat met een luchtig mengsel van potgrond met wat compost en een handje grof zand. Ook kun je bij kans op vorst […]
Radijs cherry belle
Bijzonderheden van
Oost-Indische kers
Deze prachtige zonaanbidster kronkelt gezellig meters over de grond of omhoog. Ze bloeit een hele zomer lang uitbundig met prachtige bloemen. Ze houdt slakken uit je moestuin en trekt luizen en koolwitjes aan, waardoor die niet op je andere planten gaan zitten. En de bloemen en zaden zijn nog eetbaar ook. De bloemen zijn heel decoratief en smakelijk in een mooie salade. Of maak zelf kappertjes van de zaden. Topper voor je (moes)tuin!
Ganzevoet, welriekende
Bijzonderheden van
Appel
“Als ik wist dat morgen de wereld zou vergaan, dan zou ik vandaag een appelboompje planten…”
Maarten Luther
Biet
De rode biet of kroot is het kleine broertje van de suiker- en de voederbiet. Er zijn verschillende soorten. De meeste zijn rondvormig maar er zijn ook langwerpige en met geel, wit of meerkleurig vruchtvlees. De gele exemplaren en de Chioggia-bieten zijn frisser van smaak en worden vaak in salades gebruikt. Rode bieten groeien het […]