Peterselie. Ik ben er echt dol op. Een heerlijk kruid in bijna alle gerechten. Of je het nu op de worteltjes doet, in een fijne klassieke gremolata, of in een lekkere kruidenboter. Het moet wel vers zijn natuurlijk; anders is er niks aan. Ik heb altijd minstens 2 of 3 struiken staan. In potten in […]
kruiden
Rucola
Rucola heeft vele namen: zwaardherik, mosterdkruid, raketsla, notensla, roquette. Ik houd het gewoon op rucola. Het is een eenjarige plant die van nature op het Noordelijk halfrond en in Zuid-Amerika voorkomt. Dit snelgroeiende, smakelijke gewas werd in het Middellandse Zeegebied al sinds de Middeleeuwen geteeld. In Nederland kennen we het vanaf de jaren 80. In […]
Rozemarijn
Ach ja… mijn Rozemarijn. Behoort met tijm, oregano en peterselie (allemaal uit eigen tuin) tot mijn standaard kruidenassortiment. Heerlijk bij allerlei vleessoorten, maar ook onmisbaar bij aardappeltjes uit de oven, mediterrane prutjes en stoofschotels. In het voorjaar ook nog eens vol lieve, lila bloemetjes. Meeverhuisd naar de Jub en doet het hier ook prima. ❤
Ui
Ik had hem bijna weggetrokken, deze oude ui, maar hij stond er nog zo mooi bij dat ik dat toch niet over mijn hart kon verkrijgen… En kijk nu eens wat voor een fraaie finale hij in petto heeft! Is toch zeker een prachtige bloem!
Braam
Bloemetje van de dag: Gisteren de eerste braam van het jaar gegeten. Uit eigen tuin natuurlijk. Nog een beetje zuur, maar toch al veelbelovend. Ik verwacht een aardige oogst, want mijn oude, wilde prikkelbraam zit vol bloempjes, knoppen en vruchten in allerlei stadia. Het zou fijn zijn als er nog even een zonnetje op scheen, […]
Sint-janskruid
Bloemetje van de dag: Het Sint-janskruid is een plant uit de hertshooi-familie. De vaste plant komt van nature oorspronkelijk voor in Europa, maar is van daaruit verder verspreid.